FRITS BOM - DE PROGRAMMA’S

(en o.a.: Havenman, Ombudsman, Konsumentenman, Vakantieman)

 


De meest recente productie (september 2013) van Frits Bom is de 4 uur durende film “150 JAAR HAVENARBEID”, vastgelegd in een 3-delige Dvd-box van 11 hoofdstukken. Het eerste exemplaar van deze opzienbarende produktie waar de filmmaker bijna 2 jaar ongesubsidieerd aan werkte, werd in september 2013 aan hem overhandigd door Sjoerd Pleijsier (alias Simon Stokvis uit “Toen was Geluk heel gewoon”).


De uitgever Source1Media spreekt van een groot suces, ook al omdat direct na de lancering er zeer veel vraag was naar de Dvd-box. In Rotterdam liep het storm bij enkele signeersessies, en de Mediamarkt legde e.e.a. dagenlang in een kleurrijk grootbeeld vast aan de pui van haar vestiging in Rotterdam-centrum.


Meer over deze opzienbarende film met nooit eerder vertoonde beelden uit de geschiedenis van de havenarbeid in Rotterdam, en zeldzame opnames uit de 2e wereldoorlog en onthullende maar ook geinige intierviews met bootwerkers, havenarbeiders en havenwerkers, zie verder:



www.havenvakschool.com





















De Dvd-box “150 jaar Havenarbeid” is

o.a. te bestellen bij

www.Bol.com

€ 24,99

Rechtstreeks bij de uitgever voor slechts:

€ 19,99

http://www.source1webshop.nl/havenvak
















Een greep uit de populaire programma’s die Frits Bom in de loop der jaren verzorgde en waaraan hij veelal leiding gaf; het vaakst in de gecombineerde funktie van presentator/eindredacteur



De Konsumentenbus


De Konsumentenboot


Poets (verborgen camera)


De Vakantieman


De Vakantieman op Reis


De Ombudsman


De Konsumentenman


De Antwoordman


De Televisieman


Elke Nederlander wordt geacht de Wet te kennen


Helicam-Gelderland


UNICEF-live


Verslaggeving NOS-journaal


Presentatie NOS-jaaroverzicht


Verslaggeving (radio) Dingen van de Dag, In de Rode Cirkel, ZI, etc. etc.


en vele andere daar vanaf geleide radio en televisieprogramma’s

of structurele gastoptredens, zoals de programma’s van

Andre van Duin (Columbus, Twan de Stuntman e.d.).
















 

 







Bom presenteerde en verzorgde in zijn carrière duizenden radio- en televisieprogramma’s, meestal live, die binnen de categorieën informatie en infotainment steeds konden bogen op zeer hoge publiekscijfers. Zijn publieksimago van belangenbehartiger en vertegenwoordiger van respectievelijk de gedupeerde en kritische consument verwierf hij vooral vanaf de periode waarin hij als Ombudsman op het scherm aanwezig was en in de latere consumentenoprogramma’s met andere titels.

 

Samengevat, zijn specialisme laat zich het best vangen in het begrip:

 

CONSUMENTISME IN DE PRAKTIJK